Båtförsäkring - Ett heltäckande skydd för din båt

Se ditt bästa pris och teckna här
 1. Hem
 2. Atlantica
 3. Båtförsäkring

Atlantica Båtförsäkring

Hos oss på Atlantica kan du se fram emot en båtförsäkring med ett helt koncept. Utöver försäkringen erbjuder vi personlig service, stöd och råd för ett smidigt, roligt och säkert båtliv.

Vår personal är inte bara specialister på båtförsäkringar och båtskador, de har även ett starkt intresse för båtar och båtliv. Vi har ett nära samarbete med båtbranschen och strävar alltid efter att ge våra kunder hög och professionell service.

Helförsäkring för din båt

När du tecknar en båtförsäkring hos oss ingår alltid en helförsäkring. Det innebär att du har skydd bl.a. vid brand, stöld och sjöskador på din båt.

Försäkringen innehåller även rättsskydd som kan ge ersättning för ombuds- och rättegångskostnader om du skulle hamna i en tvist. Kom ihåg! Det är viktigt att försäkringen tecknas direkt vid köpet för att rättsskyddet ska omfatta tvister gällande köp av båt.

Här är några fler exempel på vad som ingår i helförsäkringen:

 • Påverka din premie – välj mellan olika självrisknivåer.
 • Sänkt premie – rabatt vid stöldförebyggande åtgärder.
 • Atlantica assistans – hjälp dygnet runt.
 • Lösöre – upp till 25 000 kronor.
 • Nyvärdesersättning – för båtar och motorer upp till 24 månader.
 • Autogiro – dela upp din betalning utan extra avgift.
 • Tilläggsförsäkringar – bland annat allriskförsäkring och maskinskadeförsäkring.
 • Rabatt på premien – om du är skadefri.

Läs mer under "Det här ingår i din båtförsäkring".

Räkna ut ditt pris

Boka samtal med specialist

När vill du helst bli uppringd? I vårt formulär kan du enkelt fylla i dina kontaktuppgifter och önskad tid, så ringer vi upp dig för ett samtal där vi reder ut just ditt försäkringsbehov.

Detta ingår
Helförsäkring Ansvar

Ansvar skyddar dig ekonomiskt mot skadeståndskrav.

Du får ersättning för skador som uppstått vid exempelvis brand, explosion och blixtnedslag.

Du får ersättning för stulna objekt, samt skador som uppstått i samband med stöld och skadegörelse.

Du får ersättning för skador som uppstått på glas, exempelvis vindruta, glasdörr och jagarskärm.

Du får ersättning för skador som uppstått vid exempelvis en grundstötning.

Dygnet-runt bemannad larmcentral som ombesörjer bogsering, hemtransport eller leverans av reservdelar/bränsle vid behov samt merkostnad upp till 10 000 kronor för resor och logi.

Gäller om du som privatperson hamnar i en rättstvist, i egenskap av ägare, förare eller användare av den försäkrade båten. Tvisten ska kunna prövas av dispaschör eller allmän domstol. Du kan få rättsskydd om försäkringen gällde när de händelser eller omständigheter som ligger till grund för tvisten inträffade.

Du får ersättning för skador som uppstått vid uppläggning, sjösättning och transport av din båt.

Lösöre (personlig egendom) ersätts med upp till 25 000 kronor.

Jolle med motor upp till 20 hk och värde 20 000 SEK ingår i försäkringen. Jollens uppgifter måste framgå av ditt försäkringsbrev. Gäller ej utombordarbåtar.

Utöka din båtförsäkring med våra tilläggsförsäkringar.

 • En tilläggsförsäkring för båtens motor, maskinella utrustning, instrumentering och elkomponenter. 

  Läs mer
 • En drulleförsäkring som ger dig ersättning vid oförutsedda händelser. 

  Läs mer
 • En olycksfallsförsäkring som gäller för samtliga passagerare på båten. 

  Läs mer
 • Försäkring för din trailer som ersätter stöld, brand och vagnskada. 

  Läs mer
 • Tilläggsförsäkring för jolle med motor på över 20 hk och värde över 20 000 kronor. 

  Läs mer
 • Utöka ditt lösöre med en tilläggspremie på 25 kronor per 1 000 kronor. 

  Läs mer
 • Du måste ha detta tillägg för att din försäkring ska gälla enligt det försäkringsavtal du har med oss. Kontrollera gärna ditt försäkringsbrev och villkor så du ser hur din försäkring gäller och vad du kan få ersättning för. Tillägget ersätter inte bedrägeri eller olovligt brukande om det inträffar i samband med uthyrning.

  Läs mer
 • Tilläggsförsäkring för dig som är yrkesverksam som Fiskeguide.

  Läs mer
 • Tilläggsförsäkring för dig som använder båten kommersiellt. 

  Läs mer
 • Med detta tillägg slipper du den dubbla självrisken som du annars betalar för skador och stölder som sker när båten ligger i sjön under perioden 1 november-31 mars. Med tillägget betalar du istället den ordinarie självrisken som du har valt, oavsett om båten ligger i sjön eller på land.

 • En tilläggsförsäkring för dig som vill resa längre med din båt. 

  Läs mer

Här hittar du ytterligare information om försäkringen.

Möjligheter till premierabatt på din båtförsäkring.

 • En installerad startspärr ger dig 10 % premierabatt. Läs mer om Startspärr!

  Läs mer
 • Stöldskyddsmärkning av motor med Securmark ger 5 % premierabatt. Om både båt och motor märks blir premierabatten 5 + 5 % rabatt. Läs mer om stöldskyddsmärkning från Securmark!

  Läs mer
 • Ett söksystem ger dig 10 % premierabatt. Läs mer om Söksystem!

  Läs mer
 • Vinterförvaring av båten inomhus eller i ställage ovanför marknivå alternativt utomhus, med drev eller växelhus borttaget, hos marina/varv ger dig 10 % premierabatt

  Läs mer

Villkoret innehåller exakt information om vad din försäkring täcker och hur vi ersätter dig vid en eventuell skada. Det är villkoret, tillsammans med ditt försäkringsbrev, som är ditt avtal.

Den senaste versionen av villkoren, 2024-02-01, gäller för dig som tecknar försäkringen 18 april 2024 eller senare, eller förnyar din försäkring 2 juni eller senare. Det gäller också för dig som har tecknat försäkringen den 1 februari 2024 eller senare hos kundservice. Annars gäller de äldre villkoren. På ditt försäkringsbrev står det vilken version som gäller för dig.

När du anmäler en skada och ansöker om ersättning från försäkringen, utgår vi från den versionen av villkoren som gällde när skadan inträffade.

Om du söker äldre villkor, se alla villkor för båtförsäkring.

Förköpsinformationen är en sammanfattning av den försäkring du vill teckna. Spara den och läs igenom för att se om den stämmer överens med vad du behöver för försäkringsskydd.

Produktfaktabladet beskriver försäkringen kortfattat. Det kallas också för IPID och är ett bra underlag för att jämföra försäkringar mellan olika bolag.

Viktigt! Läs alltid igenom villkor och förköpsinformation innan du tecknar din försäkring. Efter att du tecknat finns all information, tillsammans med ditt försäkringsbrev, på Mina Sidor. Om du valt att inte vara digital kund hos oss får du all information hemskickad – kom ihåg att spara den på ett säkert ställe.

 • Som båtägare har du ingen skyldighet att försäkra din båt. Men en oförsäkrad båt kan stå dig dyrt. Vi rekommenderar vi att du har en ansvarsförsäkring för din båt. Ansvarsförsäkringen skyddar dig ekonomiskt mot skadeståndskrav från tredje man. Exempelvis om du kör in i en annan båt och den skadas vid kollisionen. Ansvarsförsäkringen ersätter dock inte skador på din båt, utan då behöver du en helförsäkring. Utöver det kräver båtklubbar oftast en ansvarsförsäkring för att du ska kunna förvara din båt hos dem.

  Här kan du se fler frågor och svar.

 • Det finns flera faktorer som avgör priset på båtförsäkringen. För att ge dig ett prisförslag behöver vi först och främst information om båten (fabrikat, värde, ålder, storlek, hästkrafter, fart och stöldskydd). Priset påverkas också av försäkringens omfattning, tilläggsförsäkringar och självrisker samt ägarens ålder och båtens geografiska placering. 

  Räkna ut ditt pris på vår webbplats. Du kan också begära en offert eller kontakta vår kundservice på telefonnummer: 0200-27 27 27.

  Här kan du se fler frågor och svar.

 • När du tecknar en båtförsäkring hos oss ingår alltid en helförsäkring. Det innebär att du har skydd bl.a. vid brand, stöld och sjöskador på din båt. Försäkringen gäller även för båtens utrustning och tillbehör. Du kan läsa mer i villkoren.

  Vår båtförsäkring gäller båtar som används i privat bruk, om inget annat har avtalats. 

  Här kan du se fler frågor och svar.

 • Vårt mål är att vara båtägarens självklara val och branschens naturliga samarbetspartner. Som kund hos oss får du:
  • Skräddarsydda försäkringar
  • Engagerad personal
  • Närvaro på marknaden
  • Gediget nätverk
  • Professionell skadereglering
  • Mer än 100 år av båtliv

  Här kan du se fler frågor och svar.

Så tycker våra kunder

Så samlar vi in omdömen
När en kund tecknat eller förnyat en försäkring hos Atlantica skickas 
automatiskt ett mejl till kunden med en länk till Trustpilot. Kunder som lämnar ett omdöme via ett sådant mejl markeras av Trustpilot som “verifierad kund”. När omdömen publiceras direkt hos Trustpilot, så kan de inte verifieras vara gjorda av kunder hos Atlantica.

Betyget från Trustpilot är ett genomsnitt av samtliga omdömen om Atlantica som publicerats hos Trustpilot, med hänsyn till tidsrymd, frekvens och antal omdömen. Nya omdömen väger tyngre än äldre omdömen, detta eftersom nyare feedback säger mer om den aktuella kundnöjdheten. 

Läs mer om hur Trustpilot räknar ut betyg