Så fungerar stöldskydd från Securmark

Securmarks stöldmärkning är en kombination av gravyer och mikromärken som ger båten och motorn en identitet som är omöjlig att bli av med. Flera av båtens och motorns delar blir graverade med ett unikt Securmark-nummer och sprayas med tusentals mikromärken. Varje mikromärke har din båts unika Securmark-nummer och är närmast osynliga om man inte belyser dem med UV-ljus. En mikropunkt räcker för att kunna identifiera din båt eller motor.

Din stöldmärkta båt registreras sen i Securmarks internationella databas, som är tillgänglig för polis, försäkringsbolag, kustbevakning, larmtjänst och tull. Databasen är också tillgänglig för polis och gränspolis i resterande Europa.

Så vet du om din båt är stöldmärkt

Om din båt är stöldmärkt kan du se gravyrer på motorkåpa, växelhus, rigg och på en betydande motordel. Vill du säkerställa att din märkta båt är registrerad på dig, loggar du bara in på Securmarks hemsida.

Stöldmärk och få rabatt på båtförsäkringen

Märker du båten med Securmark så får du 5 % rabatt på din båtförsäkring. Om du märker både båt och motor får du ytterligare 5 % rabatt.

Stöldmärka på egen hand?

Märkningen behöver appliceras korrekt av utbildad personal. Vill du stöldmärka din båt, motor eller vattenskoter är du varmt välkommen att göra det hos någon av Securmarks 250 återförsäljare ute i landet.

Förebygg båt- och motorstölder

För att undvika ovälkommet besök på båten finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Här hittar du våra bästa tips för hur du kan förebygga att någon stjäl din båt eller motor.

Båtförsäkring för varje äventyr

Skapa minnen till sjöss utan oro. Välj rätt försäkringsskydd och få en ökad säkerhet på båten.

Se ditt bästa pris