Vinterförvaring av motorbåt

Tips och råd om vad du bör tänka på när du förbereder din motor inför vinter!

Integritetspolicy

I detta kapital har vi samlat tips kring hur du förbereder din motorbåt och specifikt båtmotorn inför vintern! 

Vinterförvaring av båtmotor

Alla båtmotorer behöver en förberedande vinterbehandling, vare sig det handlar om en liten utombordsmotor eller en stor inombordsmotor.

Vad som behöver göras inför vintern beror i stor utsträckning på vilken typ av motor det handlar om. Här är även stöldskydd en viktig faktor i samband med vinterförvaringen.

Konservera båtmotor

Oavsett om du har en inombordare eller utombordare måste du vara noggrann med konserveringen av motorn. Här kan du läsa mer om konservering av en inombordare eller en utombordare!

Övrig motorservice

Vad gäller övrig service av motorn, som byte av olja, bränslefilter etc, gäller varierande rutiner. Konsultera motorns instruktionsbok och anlita hjälp om du är osäker.

Motorstölder

Utombordare på under 25 hk bör av stöld- och försäkringsskäl lyftas av och låsas in. Större utombordare får av praktiska skäl sitta kvar, men måste vara fastlåsta med ett godkänt motorlås.

Läs om vilka stöldförebyggande åtgärder du själv kan göra för att minska risken för stöld av din båt eller motor!

Vinterförvaring hos varv/marina

Vi rekommenderar att lämnar in din båt och/eller motor för förvaring över vintern hos ett varv/marina. Då kan du få hjälp med konservering av motorn, övrig service samt att den står skyddat och säkert!