Styrpulpeten är den perfekta allroundbåten. Du kan med enkelhet använda den till nöjesturer, snabba transporter, fiske samt vattensport. Den uppfyller således alla krav för dig som vill ha en enkel och smidig båt att använda för dagsaktiviteter på sjön. Det är, tillsammans med HT-båten, också en bra nybörjarbåt för en som är ny i båtlivet. 

Styrpulpetbåten är enkelt utrustad med en pulpet, ratt och instrument som vanligtvis skyddas av en vindruta. Den har i regel en utombordsmotor som tar den framåt. Sittmöjligheterna är begränsade jämfört med en Daycruiser eller HT-båt, men du får utan problem plats med familjen eller fiskevännerna.

Walkaroundbåt

Det finns även Walkaroundbåtar som går in under kategorin Styrpulpet. Det är en mer tilltagen styrpulpet där du vanligtvis får ett utrymme under pulpeten som kan användas för förvaring eller enstaka övernattningar.

Styrpulpet Micore 570cc med Honda

Fördelar med styrpulpeten

Vilket vi nämner ovan är styrpulpeten den perfekta allroundbåten med breda användningsområden. Dessutom är de relativt enkla att sjösätta och transportera, vilket gör att du inte är begränsad till din hamnplats och närområden runt hamnen. Framförallt är det smidigt för dig som är en fiskare som vill fiska på olika platser!

Fördelen med styrpulpeten är att den är enkel att ta sig i och ur så oavsett om du ska är vid bryggan eller ute på sjön och badar är den smidig för dig och familjen. 

Nackdelar med styrpulpeten

Även om styrpulpeten har många fördelar finns det några nackdelar att ta i beaktande. Först och främst är den inte lika bekväm som en daycruiser eller HT-båt vad det avser sittplatser och sociala ytor. Och om ni skulle överraskas av dåligt väder och regn på sjön kommer ni att ha problem skydda er alla bakom pulpeten och vindrutan.

Styrpulpeten passar bra för att den medhavda picknickkorgen, men du kommer inte att möjligheter till tillredning/värmning av mat. 

Om du söker  efter en båt för längre turer med övernattning och tillgänglighet till avskild toalett är styrpulpeten inte båten för dig. Då bör du istället titta på en kabinbåt!

Val av styrpulpet

Val av styrpulpet bör du göra baserat på framtida användningsområden. Ska du använda till fiske bör du undersöka möjligheten till spöhållare, ekolod och frontmotor etc. Är båten en tilltänkt familjebåt bör du prioritera sittmöjligheter, sociala ytor, bord och förvaring samt enkelheten att ta sig i och ur båten vid bad och vattenlekar. 

Det finns styrpulpetrar för alla behov så det bästa du kan göra är att ta hjälp av din båthandlare för hitta en båt som motsvarar din behov och krav!

Båtförsäkring för varje äventyr

Skapa minnen till sjöss utan oro. Välj rätt försäkringsskydd och få en ökad säkerhet på båten.

Se ditt bästa pris