Köpa båt som passar hunden

Har du inte köpt båten än? Det finns en hel del saker som du behöver ta ställning till innan du bestämmer dig. Vill du ta med hunden på båten ska du givetvis ta med några punkter på kravlistan som passar hunden.

Utrymme och sovplats för hunden

Ska hunden följa med på båten är det givetvis bra att det finns lite utrymme för hunden. Den ska åtminstone kunna både stå och ligga och allra helst kunna röra sig utan att bara vara i vägen. Om ni planerar att ge er iväg på en rejäl båtsemester ska livet ombord göras hundvänligt. Ge hunden en mysig sovplats och skapa rutiner precis som hemma. Hunden ska alltid ha tillgång till färskt vatten samt skugga och svalka eller skydd mot regn och rusk.

Båtens däck

Har båten ett skarndäck skulle hunden kunna röra sig runt båten. På vissa modeller finns det ett skarndäck som är enkelt för hunden att gå på. På andra modeller kan det gå bra så länge kapellet är nere.

Enkelhet för hunden att ta sig i och ur båten

Hur lätt är det för hunden att själv ta sig i och ur båten? Har du en liten hund är det bara att lyfta den ombord, en större hund bör du hålla i och leda. Om du gör korta utflykter till flera olika platser så är det en fördel om det inte är ett projekt varje gång hunden ska på eller av båten. Träna hunden att hoppa iland eller gå i båten på kommando.

Tips och råd vid köp av båt anpassat för hunden

Hundens säkerhet ombord på båten

Läs mer om hundens säkerhet ombord på båten!

Försäkra din hund

Vi är en del av Trygg-Hansa-familjen! Hos Trygg-Hansa kan du försäkra din hund och få samlingsrabatt!

Vi önskar alla en skön, lång, säker och härlig båtsommar både för dig och din hund!

Båtförsäkring för varje äventyr

Skapa minnen till sjöss utan oro. Välj rätt försäkringsskydd och få en ökad säkerhet på båten.

Se ditt bästa pris