Inför ditt båtköp

Inför ett båtköp är det viktigt att fundera på hur du ska använda båten. Efterfrågar du en familjebåt för kortare utflykter eller vill du spendera hela din semester på sjön. När du väl har dina båtbehov och önskemål klart för dig är det enklare att hitta en båt som uppfyller dessa kriterier! 

Om du redan har en båt du är intresserad av att köpa kan du använda vår premieberäknare för att beräkna kostnaden på en försäkring för just denna båtmodell. Du kan också läsa vidare om våra båtförsäkringar samt vilken typ av försäkring som passar dina behov.

Lyckat båtköp

Att köpa båt är ett kärt besvär. Men utbudet är stort, fallgroparna många och det gäller att tänka efter före. Vi har samlat goda råd på vägen till ett lyckat båtköp!

Motorbåt

Motorbåtar finns i alla format och skillnaden i pris kan vara riktigt stor mellan nytt och begagnat. Det är minst lika mycket motorns som båtens skick som avgör hur prislappen ser ut. När du köper en begagnad mindre motorbåt är skicket förhållandevis uppenbart. Det är desto svårare att utvärdera motorns tillstånd. I motsats till bilar har båtmotorer inga indikatorer på hur långt eller länge de gått. Timräknade förekommer men är främst till för att räkna på serviceintervallen och är ingen garanti för köparen.

Ytterligare information hittar du under köp av ny båt samt köp av begagnad motorbåt. Mer information om motorbåten och dess ursprung hittar du här.

Tips och råd inför ditt båtköp

Segelbåt

Av alla båttyper är kanske segelbåten svårast att köpa, i synnerhet om det är första segelbåten. Det är inte bara material, interiör, motor och elsystem som ska hålla måttet – seglingsegenskaperna varierar stort mellan olika modeller. Vissa är direkt olämpliga som familjebåtar, medan en typisk familjebåt kan vara mindre spännande att segla. För de flesta blir segelbåten någon typ av kompromiss mellan de olika egenskaperna.

Läs mer om köp av begagnad segelbåt. Vi har också samlat fakta om segelbåten och dess historia under intressant fakta om segelbåten.

Våra båtförsäkringar

Läs mer om våra båtförsäkringar!

Pris på båtförsäkring

Räkna på vad en försäkring skulle kosta för din båt!

Båtförsäkring för varje äventyr

Skapa minnen till sjöss utan oro. Välj rätt försäkringsskydd och få en ökad säkerhet på båten.

Se ditt bästa pris