Hej Thomas!

Du har ju jobbat länge hos oss på Atlantica. Har du några tips på hur våra kunder ska göra för att få en smidig skadehantering om något skulle hända?

Vart ska man som kund först vända sig om man råkar ut för en skada?

– Då är man välkommen att kontakta oss för en skadeanmälan antingen på telefon eller via vår hemsida. Där tar jag eller mina kollegor varmt emot.

Finns det något som är bra att tänka på innan man anmäler sin skada?

– Det är bra att ha en detaljerad beskrivning av vad som här hänt, från start till slut. Vi kommer börja med att ställa frågor som hur, när, var och varför.

Spelar det någon roll när man anmäler en skada eller stöld?

– Ett tips från mig är att man tar sig tid att anmälan sin skada så fort man upptäckt den. Det kan spara både tid och pengar för alla inblandade. Även om vi på Atlantica jobbar så fort det går så kan det vara leveranstider på nya motorer till exempel.

– Om det gäller en stöld av båt eller motor ska man omgående ringa in till polisen på 114 14 och göra en polisanmälan. Viktigt att komma ihåg är att man i anmälan behöver ange skrov- och motornummer. Det är som ett registreringsnummer för bilen ungefär, polisen behöver det för att koppla ihop återfunna motorer och båtar med rätt anmälan.

Får jag själv välja var jag vill reparera min båt?

– Ja! Den marina branschen är mycket mindre än till exempel bilbranschen och vi ser ingen anledning att vi ska bestämma var du lagar din båt. Det viktigaste för oss är att du får den hjälp du behöver. Det är alltså fritt fram att välja var du lagar din båt.

 

Thomas.jpgThomas, skadereglerare på Atlantica

Vilka är ni som jobbar på Atlantica skador? Kan ni något om båtar själva?

– Oh ja, vi är ett glatt, båtentusiastiskt gäng där de flesta av oss tidigare har jobbat inom båtbranschen på ett eller annat sätt. Det gör att vi har en bred samlad kompetens och erfarenhet som jag tror gör att vi kan hjälpa våra kunder på ett mer engagerat sätt när de kontaktar oss. Vi älskar att prata med våra kunder!

Det låter ju väldigt bra, har du själv någon båt?

– Jajemen, jag har tre båtar. En Buster XXL, en Brig RIB och en Laser/ Ilca segeljolle. Tur att kontoret ligger i Göteborg så man har nära till havet.

Vilken var din första båt?

– Min fösta egna båt fick jag som sjuåring, en optimistjolle. Men mitt stora båtintresse började först i 13-årsåldern med min första motorbåt. Det var en äldre Crescent sportbåt med plastskrov och trädäck. Motorn var en gammal fyrcylindrig Mercury 50 och var snabbast i viken. :)

Värt att veta om Thomas:

Båtar: Har tre stycken, Buster XXL, Brig RIB och en Laser/Ilca jolle.

Bakgrund: Verksam i båtbranschen sedan mitt första sommarjobb 1984 där efter har det rullat på i den marinabranschen. Har nu jobbat på Atlantica i 7 år.

Bor: Göteborg.

Bästa båtturen: Åka runt i kustbandet runt Tjörn, stanna till vid någon av de yttre öarna längst kustbandet eller att dörja upp några fina makrillar i solnedgången. Det är som balsam för själen.

 

Har du en skada du vill anmäla?

Ring oss på 0200-27 27 27

Du kan alltid anmäla din skada på webben, det gör du här.

Båtförsäkring för varje äventyr

Skapa minnen till sjöss utan oro. Välj rätt försäkringsskydd och få en ökad säkerhet på båten.

Se ditt bästa pris
"Thomas