Om oss

Varför Atlantica Båtförsäkring?

En båtförsäkring som ger dig mer!

Atlantica erbjuder mer än bara en båtförsäkring. Du kan se fram emot ett helt koncept med service, stöd och råd för ett smidigare, roligare och säkrare båtliv. Vi har gjort oss kända för snabb skadereglering, båtkunnig service och ett nära samarbete med båtbranschen. En vinnande kombination som resulterat i nöjda kunder i snart hundra år.

Är den bästa båtförsäkringen den allra billigaste båtförsäkringen?

Det beror på dina behov, vilken trygghet och service du vill ha och på våra rabatter för skadeförebyggande åtgärder.

Räddaren i nöden

Hos oss har du "räddningsplankan” Atlantica Assistans, som kan rycka ut direkt med en reservdel eller en dunk bensin, i våra försäkringar, utan extra kostnad eller självrisk. Och när det gäller ditt behov: Du som är seglare, motorbåtsägare, fiskeguide eller annat hittar alltid en anpassad försäkring hos Atlantica.

Men det bästa av allt är snabb och korrekt skadereglering när olyckan är framme. Våra allra nöjdaste kunder är de som råkat ut för en skada.

Båtar är vårt liv!

Vi som jobbar på Atlantica är själva båtmänniskor som förstår situationen. Och ända sedan vi startade för snart 100 år sedan har vi byggt upp ett oöverträffat kontaktnät bland marinor och varv som hjälper till om din båt skulle drabbas. Atlantica är marknadsledande sett till premievolymen inom båtförsäkring och har idag nästan 53 000 försäkringstagare.

Oavsett vilken båt du har och hur du brukar utnyttja den, har du kommit i gott sällskap.

Historia

Atlantica Båtförsäkring grundades 1916 av Gunnar Carlsson, ägare till rederiet Transatlantic. Bolaget fick sitt säte i Göteborg och verksamheten bestod inledningsvis av försäkring av fartyg och transportförsäkring för gods till sjöss. Läs mer här